fbpx
Vrh

I

Ideja za sajt “Otvoreni kofer” nastala je spontano, kao želja jednog novinara da svoj primarni poziv ne napusti u potpunosti. Drugi razlog koji je doprineo realizaciji ove ideje jeste traganje za odgovorom na pitanje: šta se desi sa svim tim ljudima koji napuste svoju zemlju?.

Svi mi imamo rođaka, prijatelja, poznanika koji je spakovao svoje kofere i bolji život potražio na nekom drugom mestu. Često čujemo da možda nisu pronašli “obećanu zemlju”, ali da svakako žive bolje, drugi “tamo negde” ostvare ono o čemu su oduvek maštali, treći se pak vrate.

Ono što retko saznamo ili pak ne pitamo jeste –  šta se zaista dešava kada odeš, šta onda? Sa čime se susrećeš, sa čime boriš i kroz šta prolaziš dok drugu zemlju ne počneš da doživljavaš kao svoj dom?

Tako su nastale priče o Srbima u inostranstvu i strancima u Srbiji, koje nemaju za cilj da podstaknu odlazak iz zemlje već da nam približe iskustva onih koji su se na taj korak odlučili.

Na sajtu ćete moći da pročitate i priče – avanturista kojima su putovanja hobi, stranaca koji su zaljubljeni u Srbiju, o zanimljivim mestima vrednim pažnje širom Srbije i sveta – pisane sa posebnom pažnjom i ljubavlju.

Vreme je za otpakivanje kofera i prepričavanje avantura, pa krenimo.

 Preuzimanje teksta je dozvoljeno u originalu uz pozivanje na izvor, odnosno, linkovanje ka strani odakle je sadržaj preuzet.

OSTALE PRIČE

Ostavi komentar