fbpx
Vrh

Amerikanac po imenu Džimi je pre četiri godine rešio da napusti vojsku i krene na proputovanje svetom. Sa 4.000 dolara, koliko je imao tada ušteđevine, počeo je da obilazi neka njemu zanimljiva mesta. Sada, njegov Jutjub kanal, Divert living, gde objavljuje svoje utiske, broji blizu 300.000 sabskrajbera. Na istoimenom Instagram nalogu objavljuje impresivne fotografije sa mesta koje poseti.

Za njega se verovatno u Srbiji nikada ni ne bi čulo, da pre neki mesec nije odlučio da poseti našu zemlju i očaran njome, objavi seriju video snimaka u kojima predstavlja Srbiju u najpozitivnijem svetlu. O svojoj poseti govorio je za Otvoreni kofer.

“Srbiju sam, da budem iskren, posetio samo zato što je moj drug Kris bio ovde. To je bila naša stanica na putu za Tursku. Zapravo nisam nikada ni čuo za Srbiju, dok on nije spomenuo”, priča Džimi.

U Srbiji su proveli deset dana i za to vreme obišli Beograd, Novi Sad, Sombor i još neka manja mesta.

“Čitavo putovanje isplanirao je Kris, jer je on živeo u Srbiji tri meseca. Iznajmili smo automobil i pokušali da obiđemo što više lokacija.”

U videima deli svoje utiske o svim mestima koje je video, ali govori i o tradiciji, kulturi, hrani, ljudima. Jednako su zanimljivi i kadrovi koje je zabeležio i fotografije koje je napravio.

Reakcije na predstavljanje Srbije su kod nas bile više nego pozitivne. Na pitanje kako su reagovali njegovi prijatelji u Americi, Džimi odgovara:

“Nisu imali predstavu šta je uopšte Srbija. Moja komšinica je iz Sombora i to sam saznao tek nakon što je odgledala moj video odatle.”

Neprijatnih situacija, kaže, nije bilo. Na kom mestu bi se Srbija našla na listi svih zemalja koje je do sada posetio, dobijam odgovor:

“Hm, ovo je teško pitanje. Rekao bih da je Srbija visoko na toj listi, ali pošto nisam upoznat dovoljno, ne bih mogao da preciziram baš mesto. Volim Srbiju, iako nisam stigao da vidim sve što zemlja može da ponudi, to je razlog više da se vratim. Voleo bih da to bude sledeće godine i nadam se da će sve biti otvoreno.”

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JIMMY (@divertliving)

 Preuzimanje teksta je dozvoljeno u originalu uz pozivanje na izvor, odnosno, linkovanje ka strani odakle je sadržaj preuzet.

OSTALE PRIČE

Ostavi komentar